Hjälp Syriens barn!

Så stöttar du insatsen:

 • Swisha en valfri gåva till 9000506. Märk gåvan Syriens barn.
 • Plusgiro 900050-6. Märk gåvan Syriens barn.
 • Sms:a SYRIEN100 till 72 980 för att ge 100 kr.
 • Du kan också ge din gåva direkt via pmu.se genom att klicka här.

Kriget i Syrien

Våldet har tvingat 4 miljoner människor att lämna sina hem i Syrien för att söka skydd i grannländerna. Hälften av dem är barn. I Syriens grannland Libanon finns idag över 1,1 miljoner registrerade syriska flyktingar, men lokala myndigheter menar att den faktiska siffran är närmare 2 miljoner. Under dessa förhållanden är barnen mycket sårbara för köld, undernäring och sjukdomar. I ett längre perspektiv är även utebliven skolgång ett allvarligt bekymmer. Så länge en varaktig fred i Syrien inte kan uppnås kommer människor inte att våga återvända till sitt hemland. Behoven för fortsatta insatser bland de människor som tvingats fly kvarstår i allra högsta grad och PMU fortsätter stödja de mest sårbara - barnen. Detta fortsatta stöd är möjligt genom generositeten som privatpersoner, kyrkor och andra givare visat.


Vad gör PMU?

För barnen i lägren är läget fortsatt akut och därför gör PMU just nu följande:

 1. Satsar på att så många syriska flyktingbarn som möjligt ska få gå i skolan. På grund av kriget har många syriska barn förlorat viktiga år av sin skolgång. Skolan ger dem inte bara möjlighet att tänka på någonting annat och glömma kriget för en stund. I skolan blir de också bättre rustade för framtiden - hur den än kommer att se ut.
 2. Även föräldrar och andra auktoriteter får utbildning som ska säkerställa att barnen får en trygg miljö att växa upp i.
 3. Under vintern bistods familjer med kontantstöd för att kunna köpa filtar, kläder och bränsle som behövdes för att klara de svåra vintermånaderna. Detta genom stöd från Radiohjälpen.


Kampanjmaterial

Här kommer vi löpande lägga upp kampanjmaterial som du kan ladda ner för din/er insamling.


Skolpaketet - för din mellanstadieklass eller barn/ungdomsgrupp

I årets skolpaket från PMU får vi möta syriska flickan Asmaa (filmen nedan). Skolpaketet - som är perfekt för ex. en mellanstadieklass eller en grupp i kyrkan - går att beställa på www.pmu.se/skolpaket.


Så stöttar du insatsen

 • Swisha en valfri gåva till 9000506. Märk gåvan Syriens barn.
 • Plusgiro 900050-6. Märk gåvan Syriens barn
 • Sms:a SYRIEN100 till 72 980 för att ge 100 kr
 • Du kan också ge din gåva direkt via pmu.se genom att klicka här.


Insamlingen "Syriens barn" är en del av PMU:s årliga Barnens rätt-kampanj som även finansierar andra insatser för barns rättigheter.


Tack för ditt stöd!