Här arbetar vi

Här presenteras majoriteten av de projekt som PMU driver tillsammans med de svenska Pingstförsamlingarna och som stöds av Sida. Utöver de projekt som redovisas här genomför PMU flera andra typer av insatser, däribland stöd till nationella stipendiater och punktinsatser i flera länder.

Tre exempel på hur PMU arbetar:

Seraphine

Foto: Mikael Stjernberg

Burundi

Seraphines familj flydde från kriget i Burundi till Kongo. Efter en tid kom även kriget till dem i flyktinglägret och familjen tvingades återvända hem till kriget. På vägen dog hennes man. Hon är en av många flyktingar som fått stöd till att bygga sitt eget hus och fått ett startkapital i form av en get som hjälp till självhjälp. Filadelfiaförsamlingen i Stockholm står bakom projektet.

Jacob

Foto: Tomas Eriksson

Filippinerna

För tjugo år sedan var Jacob rädd, förtryckt och hånad och levde isolerad i bergen. Idag kräver han anständigt betalt för de bananer han säljer – och ska rösta för första gången i sitt liv. Jacob är med och utvecklar villkoren för mangyanfolket på Mindoro. Pingstkyrkan i Tenhult står bakom projektet.

Foto: Mikael Stjernberg

Nepal

Dugri är 18 år gammal och mamma till Nayan. Nyligen fick hon veta att hon smittats av hiv. Genom ett projekt får smittade bland annat vård, delta i stödgrupper för drabbade och deras familjer. En annan viktig del är att arbeta med utbildning och medieinsatser för att sprida kunskap om hur hiv och aids kan förhindras. Smyrnaförsamlingen i Göteborg står bakom projektet.