Skolpaketet Centralasien

Varje år ger PMU ut ett skolpaket som genom reportage, film och kreativa uttryck vill öka barns nyfikenhet på sin omvärld. Materialet vill även ge barn konkreta redskap till att själva bli världsförbättrare på lokal såväl som global nivå.


Skolpaketet riktar sig till barn i mellanstadieåldern och kan användas i kyrkans barngrupper och i skolans undervisning. I spalten till vänster kan du fritt ladda nermaterial från tidigare års skolpaket från Sri Lanka, Serbien, Sudan, Filippinerna, Kongo och Argentina. Här finns även årets skolpaket från Centralasien.

Årets skolpaket (2013/2014) handlar om att alla barn med funktionsnedsättning ska ha ett bra liv. Barn med funktionsnedsättning ska kunna gå i skolan och vara med i samhället på sitt sätt. Skola, lek, trygghet och mycket annat som vi ser som självklarheter, är inte självklarheter för alla barn. Årets skolpaket berättar om barn med funktionsnedsättning som blivit lämnade av sina föräldrar på barnhem i Centralasien.

Tidningen innehåller enberättelse om Andrej, information om Centralasien, barn med funktionsnedsättning, pyssel och tips, jämförelse mellan Sverige och länderna i Centralasien.

Ett skolpaket kostar 50 kr + porto och innehåller:

  • 25 Tidningar "Kompis"(4 sidor)
  • 1 Affisch (barnkonventionen)
  • 1 Lärarhandledning (1 sida)
  • Film för gratis nedladdning här

Det går även att beställa enstaka tidningar tillkostnaden 1.50 kr/styck.

OBS! Skolpaketet är slut i pappersform men läggs inom kort upp som pdf

Här beställer du:



Antal paket:
Antal lösnummer:
Namn:
Adress:
Postadress:
Telefon:
E-post: